RIJBEWIJS B

Haal je rijbewijs B

Wil je starten met het behalen van je rijbewijs B personenauto? Kom dan naar Autodidact! Hier ben je aan het juiste adres voor een leuke en afwisselende rijopleiding. Je kunt rekenen op een professionele en gedreven begeleiding! Voor elke leerling maken wij een aanpak op maat omdat geen leerling natuurlijk hetzelfde is! Naar onze inzicht en ervaring levert dit het beste resultaat! De lessen vinden plaats in de regio Meppel – Steenwijk en omstreken aangezien je hier ook het examen af gaat leggen. We halen je op van huis, school of werk. Natuurlijk zijn we flexibel in het plannen van de lessen en je zit nooit met andere leerlingen tegelijk in de auto!

Tijdens een proefles bij Autorijschool Autodidact wordt je rijvaardigheid vastgelegd en ontvang je een persoonlijk lesadvies waardoor we jou direct inzicht geven in het aantal benodigde lessen. Je weet dus meteen waar je aan toe bent. Wij hanteren een scherp uurtarief en dito pakketten. Als dank voor je definitieve aanmelding voor een lespakket ontvang je de proefles gratis!

Check jouw voordelen

Waarom tussentijdse toets

Hoewel niet verplicht, wij vinden de tussentijdse toets (TTT) een belangrijk onderdeel tijdens je rijopleiding. De toets dient min of meer als generale repetitie voor je praktijkexamen en verloopt op dezelfde manier als een rijexamen. Zo kun je vast wennen aan de omstandigheden en wordt de spanning voor het examen grotendeels weggehaald. Leerlingen die eerst deelnemen aan de tussentijdse toets en pas daarna op gaan voor hun examen hebben een grotere slagingskans! De rijinstructeur rijdt gewoon met je mee, dus na afloop kunnen we samen bespreken waaraan er nog moet worden gewerkt. Meestal wordt de toets afgenomen na driekwart van je rijlessen en kun je bovendien vrijstelling verdienen voor het onderdeel bijzondere verrichtingen op je examen. Zo gaat een TTT, zie het volgende filmpje van het CBR: https://www.cbr.nl/tttfilm.pp

Voor alle informatie over de TTT zie de brochure van het CBR hieronder:

Camera registratie voor een betere lesbegeleiding

Wij hebben in de lesauto een camera gemonteerd die de rijles registreert. Tot nu toe heeft dit positief gewerkt als extra vorm van lesbegeleiding! Wij bieden dit gratis aan. Hoe werkt het? De camera neemt alleen de rij-omgeving plus het geluid in de auto op, dus niet de leerling en/of rijinstructeur en zal de gehele les opnemen. De opname krijg je de volgende les op cd-rom aangeleverd en blijft jouw eigendom. Thuis kun je de les op de computer terug zien en hoor en zie je ook alles wat tijdens de les is behandeld. Dat je hier ontzettend veel van leert mag wel duidelijk zijn en bovendien is het ook leuk om thuis eens te laten zien hoe een rijles verloopt. Het gebruik van de camera gebeurt overigens altijd in overleg en na goedvinden van de leerling!

Wist je dat als je geslaagd bent voor je rijbewijs B je een zogenaamd puntenrijbewijs krijgt? Het puntenrijbewijs is vijf jaar geldig. Bega je in die periode geen grote overtredingen en veroorzaak je geen ernstige ongelukken, dan wordt het automatisch omgezet in een definitief rijbewijs. Ga je echter drie keer de fout in, dan moet je je rijbewijs inleveren en opnieuw theorie- en praktijkexamen doen!!!

Als professioneel rij-opleider vinden wij het belangrijk dat jij als leerling weet waar je aan toe bent. Daarom hanteren wij algemene voorwaarden die je op deze website aantreft. Lesgelden, pakketten en aanvragen kunnen in overleg worden samengesteld. Betalen in termijnen is mogelijk.

Indien je nog vragen hebt neem gerust geheel vrijblijvend contact met ons op!

Scroll naar boven