TIPS

Hieronder hebben wij een kleine selectie gemaakt van nuttige tips voor het behalen van het theorie-certificaat en je rijbewijs. Maak er gebruik van! Dan nog even dit, wij hanteren een privacybeleid om jou persoonsgegevens goed te beschermen. Je dient je er daarom van bewust te zijn, dat wij niet verantwoordelijk zijn voor het privacybeleid van andere websites en bronnen!

Prijs-kwaliteitsverhouding

De kwaliteit moet goed zijn en de prijs voor het behalen van je rijbewijs niet torenhoog! Bovendien moet er tijdens de rijlessen een goede sfeer zijn in de lesauto. Is dit niet het geval dan kunnen jouw prestaties hieronder lijden. Humor is belangrijk maar het moet natuurlijk ook weer niet te gezellig worden tijdens de rijlessen. Probeer aan te voelen of je samen met de instructeur de juiste combinatie kunt bereiken van leuk en leerzaam.

Hoeveel lessen?

Tijdens een proefles wordt er door een instructeur meestal een inschatting gemaakt van het aantal te volgen lessen. Er zijn leerlingen die al wat rijervaring hebben en kunnen volstaan met ongeveer 20 – 30 lessen. Maar veel vaker heeft een leerling meer lesuren nodig. Denk hierbij tussen de 30 – 40 rijlessen. Het landelijk gemiddelde komt uit op rond de 40 rijlessen en 2 examens.

Hoeveel lessen?

Slagingspercentage

Het slagingspercentage van rijscholen kun je zeker laten meewegen bij de keuze voor je rijschool. Kijk hiervoor op de website van het CBR. Het CBR doet er alles aan om de gegevens omtrent het slagingspercentage van de rijscholen zo betrouwbaar mogelijk te houden. Rijscholen met een hoog slagingspercentage kunnen rekenen op een flinke toestroom van cursisten. Er zijn echter helaas genoeg rijscholen die hun slagingspercentage kunstmatig hoog houden door de leerling in verhouding veel rijlessen te laten volgen voordat zij mogen afrijden. Wees dus kritisch en kijk ook naar andere factoren als je rijscholen gaat vergelijken.

Scroll naar boven